U bent hier

Dossier Griepvaccinatie

Laatste aanpassing. 16 september, 2019

Jaarlijks vaccineren huisartsen ruim 3,1 miljoen geïndiceerden tegen griep. Griepvaccinatie bij geïndiceerde patiënten verkleint de kans op griep en complicaties, zoals pneumonie, hartinfarct en ontregeling van diabetes mellitus, en voorkomt daarmee sterfgevallen en ziekenhuisopnames. De vaccinaties worden verstrekt vanuit het Nationaal Programma Grieppreventie (NPG).

Het NHG biedt u ondersteuning bij en informatie over griep en griepvaccinatie in de vorm van de NHG/SNPG-Handleiding en Thuisarts.nl.

Contact

Bij vragen over de bestelling van de griepvaccins, de aflevering, declaratie en organisatie en uitvoering SNPG: 0900 – 47 43 777 (10 cent per minuut), e-mail: griep@snpg.nl

Bij huisartsgerelateerde medisch-inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met het NHG via: griep@nhg.org.

Dossierhouder: h.vrieze@nhg.org

 

Meer informatie over griep en griepvaccinatie

RIVM:

Publieksinformatie

Voorlichting

Nieuws

3 juni, 2019
Van 1 tot en met 30 juni kunt u via de website van de SNPG griepvaccins bestellen. Met ingang van 2019 wordt een quadrivalent griepvaccin gebruikt, dat beschermt tegen 4 griepvirussen.

Publicaties

Deze NHG-Tabel koppelt de indicaties zoals genoemd in de NHG-Standaard Influenza en influenzavaccinatie aan ICPC codes. Eenmaal ingebouwd in uw HIS, vereenvoudigt deze tabel het selecteren van patiënten die in aanmerking komen voor de griepprik.