U bent hier

Boek ‘CVRM in de huisartsenpraktijk’ uitgebracht

26 november, 2019

Het volledig herziene boek ‘CVRM in de huisartsenpraktijk’ is uit. Een praktisch boek, specifiek gericht op de uitvoering van het cardiovasculair risicomanagement door huisarts en praktijkondersteuner. Aan de orde komen organisatie en uitvoering van het CVRM-spreekuur, maar ook de afzonderlijke interventies.

Praktische protocollen en bijlagen bieden hierbij extra ondersteuning. Waar mogelijk zijn tabellen, stroomdiagrammen en stappenplannen voor de medicatiekeuze opgenomen.

Geheel herziene editie

De inhoud van het boek is volledig geactualiseerd en uitgebreid. De uitgave is gebaseerd op de NHG-Standaard CVRM (herziene versie 2019) en de Praktische handleiding bij de NHG-Standaard CVRM (2019).

Papier en online

Het boek is een praktisch naslagwerk. Na aanschaf kunt u dit boek ook digitaal bekijken en doorzoeken op www.cvrmindehuisartsenpraktijk.nl. Praktische protocollen en andere bijlagen zoals vragenlijsten en zorgplannen, kunt u downloaden en gebruiken tijdens uw spreekuren.

Speciaal voor in de praktijk

Het boek is tot stand gekomen na gedegen onderzoek onder gebruikers van de vorige editie. Ontvangen wensen en behoeften zijn verwerkt en opgenomen in het ontwerp. Zo is het boek nu extra overzichtelijk dankzij tabellen en stroomdiagrammen en zijn gebruikte kleuren in het boek zorgvuldig gekozen. Diverse praktijkondersteuners, huisartsen en kaderhuisartsen hebben aan het boek meegewerkt.

Bestellen met korting

Het boek is een gezamenlijk product van NHG en Prelum. NHG-lid? Dan bestelt u dit boek voor de ledenprijs van € 34,50. Ga naar www.geneeskundeboek.nl en vul bij het afronden van uw bestelling de code ‘NHG-CVRM’ in. U vindt de informatie ook in onze Winkel.

In memoriam Job den Boer

Job den Boer, auteur van het boek, is op 3 juli 2019 overleden. Job was ruim twintig jaar als (niet praktiserend) huisarts werkzaam bij het NHG en heeft in die tijd veel voor de vereniging betekend. Zijn aandachtsgebied was de chronische en complexe zorg en hij was intensief betrokken bij de implementatie van richtlijnen. Job stond aan de wieg van de protocollaire boeken van het NHG, waarin hij heel nauwkeurig het zorgproces beschreef. Hierbij droeg hij ook zorg voor de praktische invulling met protocollen en handvatten voor praktijkondersteuner en huisarts. Hij zocht daarin altijd de samenwerking op met relevante stakeholders als de V&VN, NVvPO, InEen en kaderhuisartsen.