U bent hier

Hans van der Schoot waarnemend bestuurder NHG

Dr. Hans van der Schoot

7 november, 2019

Op 4 november 2019 startte dr. Hans van der Schoot als waarnemend bestuurder van het NHG. Hij volgt Rob Dijkstra op, die 1 juni 2019 afscheid nam.

Na zijn studie geneeskunde specialiseerde Van der Schoot zich als gynaecoloog in het OLVG en AMC. Hij was ook verantwoordelijkheid voor de opleiding van co-assistenten en aios gynaecologie en huisartsgeneeskunde. In 1991 promoveerde hij op diagnostiek van chlamydia-infecties.

Ervaring als bestuurder

Gedurende zes jaar was hij lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), met onder andere het aandachtsgebied patiëntvoorlichting bij richtlijnen. Vanaf 2005 was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van het Sint Lucas Andreasziekenhuis en van 2013 tot 2018 van de fusieorganisatie OLVG oost en west. In die periode was hij ook lid van het bestuur van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) en van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), met opleidingen en kwaliteit in zijn portefeuille. Per 1 april 2018 is hij benoemd tot voorzitter van de STZ. Momenteel is hij ook voorzitter van de Raad van Toezicht van Marente, een VVT-organisatie in de bollenstreek.

Bijzonde eer

Van der Schoot: 'Het is voor mij een bijzondere eer enige tijd een bijdrage te mogen leveren aan het Nederlands Huisartsen Genootschap, dat zich midden in de Nederlandse gezondheidszorg bevindt. Ook voor huisartsen is de gezondheidszorg flink in beweging.'