U bent hier

NHG-Congres verplaatst naar 5 november 2021

31 augustus, 2020

Het NHG-Congres 2020 is wegens de coronamaatregelen verplaatst naar vrijdag 5 november 2021. Het congres met als thema digitaal en innovatie blijft behouden en wordt het komende jaar verder aangescherpt. In de tussentijd verschijnt er in de vorm van online events een digitaal alternatief. De eerste online sessie vindt plaats op donderdagavond 10 december 2020.

Extra bijvangst 

Volgens Niels Chavannes, congresvoorzitter, was er weinig animo voor het laten doorgaan van het NHG-Congres in december 2020. “Het is onduidelijk of en wanneer er een tweede of derde uitbraak komt. Dan heeft het NHG-Congres bezoeken geen prioriteit. Ook vinden sommige collega’s het in deze fase niet prettig als zo’n grote verzameling eerstelijns hulpverleners bij elkaar komt. Plus, er is een geweldig programma met inspirerende en creatieve sessies. Dat delen we uiteraard het liefst met een zo groot mogelijk publiek.” Daarom kiest het NHG ervoor om het congres een jaar uit te stellen en het programma tegen die tijd te actualiseren. “Dan zijn er ook een aantal onderzoeken afgerond die aansluiten op het onderwerp e-health. Die kunnen we mooi meenemen, wat tot een nog beter onderbouwd congres zal leiden, aldus Chavannes 

Digitaal alternatief 

Momenteel werken we aan een online alternatief. Er komen geaccrediteerde sessies waarin we relevante zaken van dat moment bespreken, komen keynotesprekers een voorproefje geven op het NHG-Congres 2021 en nemen we praktische digitale toepassingen voor in de praktijk onder de loep. De eerste sessie staat gepland voor donderdagavond 10 december. NHG-leden ontvangen een uitnodiging voorafgaand aan de sessie. Bent u niet lid en wilt u wel deelnemen, volg dan berichtgeving op nhgcongres.nl.

Belangrijke data 

10 december 2020 
Online kick-off sessie NHG-Congres 

5 november 2021 
NHG-Congres