U bent hier

NHG-TriageWijzer vernieuwd: nu ook volledig online beschikbaar

19 augustus, 2020

Op 19 augustus verschijnt de vernieuwde NHG-TriageWijzer. De NHG-TriageWijzer 2020 is geactualiseerd volgens de Nederlandse Triage Standaard, richtlijnen en actuele inzichten over triage en spoedbehandeling bij de huisarts. Naast het geactualiseerde boek is er een volledig nieuwe online versie ontwikkeld. De digitale TriageWijzer kan onafhankelijk of in aanvulling op het boek worden gebruikt.

De TriageWijzer 2020 is weer helemaal up-to-date en met behulp van feedback van gebruikers praktischer en overzichtelijker geworden. Ook de nieuwe vormgeving maakt de TriageWijzer gemakkelijker in gebruik.

Nieuw in de NHG-TriageWijzer 2020

  • Alfabetisch gerangschikte ingangsklachten in plaats van klachten gerangschikt per cluster
  • Overzicht van alle ingangsklachten met een korte omschrijving per klacht
  • Overzicht met uitleg over triagecriteria die bij meerdere ingangsklachten voorkomen
  • Geen vervolgacties meer bij de triagecriteria    
  • Meer verwijzingen naar Thuisarts.nl bij adviezen met lage urgentie, zodat de gebruiker actuele informatie ter beschikking heeft
  • Nieuwe ingangsklachten bij zwangerschap
  • ABCDE-triage is uitgebreid met adviezen

Updates online sneller verwerkt

Aan de basis van de TriageWijzer ligt de Nederlandse Triage Standaard (NTS). Door een structurele samenwerking tussen het NHG en de NTS worden de updates van de NTS sneller verwerkt in de digitale TriageWijzer en houden we de adviezen zoveel mogelijk uniform.

Preview en bestellen

De NHG-TriageWijzer is in samenwerking met uitgeverij Prelum uitgebracht. Op prelum.nl/triagewijzer vindt u een preview en kunt u de NHG-TriageWijzer 2020 bestellen.

Lees ook het interview met huisarts Jesse van Burg in H&W 8, die vanuit NHG het traject van de TriageWijzer 2020 heeft begeleid.