U bent hier

Huisarts en Wetenschap

Kortere stukken, pakkende titels, een lead met de essentie, prettig leesbare teksten, meer beeld, een luchtiger opmaak, meer discussie en een stevigere opinie. H&W is vernieuwd! Met een geheel nieuw ontwerp, alle artikelen in vier hoofdrubrieken (nieuws, onderzoek, praktijk en NHG), alleen nieuwe NHG-Standaarden worden nog integraal afgedrukt en bij herzieningen alleen de belangrijkste aandachtspunten.

Stevige discussie over CVRM-richtlijn in H&W nummer 9

Er is veel commotie rond de nieuwe CVRM-richtlijn, vooral over de streefwaarde voor LDL-cholesterol van 1,8. In deze H&W leest u diverse standpunten hierover. Opnieuw besteden we aandacht aan de conferentie in Woudschoten, waar kernwaarden en -taken van de huisartsgeneeskunde zijn herijkt. En u kunt met een aantal artikelen morgen in de praktijk direct aan de slag, zoals:

    En verder in dit nummer:

    Huisartsgeneeskundige kernwaarden en kerntaken herijkt; LDL naar 1,8: geen evidence, wel bijwerkingen en belangen; LDL: hoe lager, hoe duurder; Cholesterol verlagen: fire and forget; 1,8; Visie van arts en patiënt op diabetesportaal in kaart gebracht; bijzonder resistente micro-organismen in de eerste lijn en nog veel meer.

     

     

    Wij wensen u veel leesplezier!

    De H&W-redactie